Misstänkt bajsare härjar på Gävlebad – polisen handfallen

Genrebild. Foto: Dasha/Wikimedia commons
  • Torsdag 11 jul 2019 2019-07-11
E-post 1840

GÄVLE Badet Fjärran Höjder i Gävle har hållit sina barn- och vuxenpooler stängda under veckan efter att man drabbats av vad som misstänks vara ett medvetet bajssabotage.
– Så här kan vi ju inte ha det, säger enhetschefen Johanna Thorsell till Arbetarbladet.

Under midsommarhelgen höll badet stängt då man upptäckte att något hade bajsat i badvattnet. Sedan dess har problemen fortsatt med ovanligt höga volymer av kroppsvätskor i en del av bassängerna.

Eftersom det sker så ofta och vid en viss tidpunkt misstänker personalen att det rör sig om att någon medvetet utför bajssabotaget i poolerna, och nu har man polisanmält saken.

– Polisen tyckte det var en väldigt ovanlig anmälan och ja, det är det väl, säger enhetschefen Johanna Thorsell till Arbetarbladet.

I söndags bajsade någon i vattnet och då höll man vissa delar av badet stängda på måndagen. När man sedan öppnade igen på tisdagen skedde samma sak. Nu är barn- och vuxenbassängerna stängda igen och hur länge det dröjer innan de kan öppnas är oklart.

Johanna Thorsell säger att man har höjt bevakningen på badet men att det är svårt att hindra någon från att begå gärningen. Att polisanmäla saken ledde heller ingenvart då ärendet lades ned direkt.

– Det är uppenbart att brottet inte går att utreda. Det finns inga spår eller andra åtgärder att vidta som kan tänkas leda till att brottet klaras upp, skriver kommunikatören Sabina Heidi Kuutti i ett mejl till Arbetarbladet.

På Facebook informerar badet om situationen:

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag