Misstänkt barnkidnappning i Småland stoppad

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 8 Dec 2017 2017-12-08
E-post 207

MALMÖ Två barn rövades bort av två män när barnen gick hem från skolan i småländska Emmaboda. Polisen inledde ett intensivt sökarbete, där man bland annat ströp trafikflödet över Öresundsbron. Till slut fann man barnen i en lägenhet i Malmö. En man har överlämnat sig själv till polisen, han är misstänkt för människorov. 

Två män förde i onsdags bort två barn utanför en skola i Emmaboda i Småland. Under natten till idag hittade polisen barnen välbehållna i en lägenhet i Malmö. Det rapporterar SVT Småland.

– De hittades i en lägenhet i centrala Malmö runt midnatt, vi hade uppgifter om att de kunde finnas där, säger Robert Loeffel till SVT Småland.

Polisen misstänker att barnen riskerade att föras utomlands. Av den anledningen har polisen strypt trafik över Öresundsbron eftersom man varit tvungen att genomföra trafikkontroller i sökandet av barnen.

Barnen fördes in i bilen när de gick från skolan på väg till en busshållplats.

En anhörig trettioårig man till barnen gick självmant in på polisstationen i Karlskrona och anmälde sig själv. Han greps av polisen och är nu misstänkt för människorov.

En till man är anhållen i sin frånvaro och söks av polis.

Barnen har nu blivit omhändertagna av socialtjänsten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag