Misstänkt bilbrännare sökte vård för brännskador på akuten – nu anhållen

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 23 dec 2018 2018-12-23
E-post 1266

MALMÖ Efter att tre bilar brinner i Malmö dyker en ung man upp på akutmottagningen med brännskador. När det visar sig att mannens förklaring till skadorna inte verkar stämma fattar polisen misstankar och nu är han anhållen, misstänkt för grov skadegörelse.

Klockan 01.31 natten mot söndagen larmas polis och räddningstjänst till Augustenborgsgatan i Malmö. Där brinner flera bilar och branden sprider sig även till en fasad på en förrådsbyggnad som står intill. Polisen konstaterar på sin hemsida att två bilar blir totalt utbrända och en tredje har brandskador.

En undersökning av brottsplatsen sker och de drabbade bilägarna informeras om vad som hänt. Händelsen rubriceras som grov skadegörelse. Men några timmar senare visar det sig att brottet kan få sin lösning.

Klockan 08.56 kommer en ny uppdatering på polisens hemsida. Det visar sig att kort efter att bilarna börjat brinna har en ung man sökt vård på en akutmottagning med brännskador. Inom kort misstänker polisen att mannen, som är i 20-årsåldern, kan ha fått skadorna i samband med bilbränderna.

– Hans förklaring stämmer inte riktigt och efter vissa utredningsåtgärder grips han misstänkt för grov skadegörelse, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Mannen har förhörts av polis men vårdas fortfarande för sina skador på sjukhus. En åklagare har anhållit honom som misstänkt för grov skadegörelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag