Misstänkt detonation i södra Stockholm – Uppgifter: Delar av en granat har hittats

Området utanför lokalen är avspärrad av polis. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 26 jul 2016 2016-07-26
E-post 274

STOCKHOLM Någonting förefaller ha exploderat i Arameisk-Syrianska Kultur & Idrottsföreningens lokal i Norsborg under tisdagsförmiddagen. När Nyheter Idag anländer till platsen syns flera små hål i fönsterrutor in till lokalen. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen fick larm klockan 11.20 om att fönsterrutor var skadade i Arameisk-Syrianska Kultur & Idrottsföreningens lokal intill Norborgs centrum på tisdagen. När polisen kommer till platsen kan de konstatera att skadorna i lokalen är omfattande. När Nyheter Idag når Towe Hägg vid Stockholmspolisen berättar hon att det ännu inte finns några bekräftade uppgifter om vad som hänt.

– Vi har tekniker på plats som ska göra en undersökning. Han som ringde in berättade att fönsterrutor var trasiga. Patrullen har sagt att skadorna är omfattande. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse. Jag har inte mer bekräftade uppgifter än så.

Uppgifter: Delar av en granat har hittats

När Nyheter Idag anländer till platsen och inspekterar fönsterrutorna från utsidan av lokalen syns flera små hål i glaset. En fönsterruta har gått sönder helt och utanför har polisen satt upp avspärrningsband runt lokalen i väntan på tekniker.

Uppgifter till konkurrenten Expressen gör gällande att delar av en granat har hittats på platsen, men det är inget som polisen ännu kan kommentera. Trots att lokalen ligger mycket nära flera hyreshus i centrala Norsborg har inte polisen några uppgifter om att personer ska ha hört när skadegörelsen inträffat.

– Som jag har förstått, och det här är initiala uppgifter, så fick vi att fönsterrutor var trasiga i den här lokalen.

Ni har inte fått några larmsamtal om att man hört en smäll?

– Nej, nej, säger Hägg.

Nyheter Idag har sökt Arameisk-Syrianska Kultur & Idrottsföreningen. De hälsar över telefon att de är upptagna och ber oss återkomma senare under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag