Misstänkt för rasistmisshandel mot 2-årig pojke gillar Sjöstedt och är negativ till SD på Facebook

Jonas SJöstedt är populär hos man anklagad för misshandel med "rasistiska motiv". Foto: GUE/NGL. Montage: Nyheter Idag
  • Tisdag 17 Nov 2015 2015-11-17
E-post 2131

ÖSTERSUND Den 63-årige man som misstänks för att ha knuffat omkull och sparkat på en tvåårig afrikansk pojke i Östersund i torsdags förra veckan gillar Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt på Facebook och uttrycker dessutom starka vänsterpolitiska sympatier på den sociala nätverkssajten.

Enligt TV4 Nyheterna kan ”rasistiska motiv” ha legat bakom den grova misshandeln förra veckan som av polisen till en början rubricerades som mordförsök. Men en titt på den misstänkte mannens Facebooksida, där han gillar ett stort antal olika sidor och grupper, ger en oväntad bild av mannens politiska sympatier.

Den politiker som den misstänkte mannen tycks föredra mest är nämligen Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. 63-åringen är en av drygt 22 000 som gillar den 50-årige partiledaren på den sociala nätverkssajten och han följer eller gillar inte någon annan politiker, vare sig på lokal eller nationell nivå.

63-åringen är i sitt flöde även flitig i den politiska debatten. Bland annat hoppas han på att Sjöstedt ska pressa regeringen till att satsa skattemiljarder på ett nytt statligt finansierat miljonprogram och går till attack mot företag som flyttar utomlands för att de inte mäktar med det svenska skattetrycket.

”om bara dom där företagen gav fan i att skatteplanera och fiffla så hade vi råd med både sjuksköterskor och lärare”, skriver han.

Ger sig på SD

Vidare ger han flera kängor till Sverigedemokraterna och i samband med att bilder på den 3-årige flyktingpojken Aylan Kurdi sprids i svenska medier i september i år skriver han nöjt att; ”Dessbättre går SD:s grogrund i kras”.

Den misstänkte mannen gillar dessutom Karl Marx bok ”Kapitalet”, som är en av den kommunistiska ideologins ideologiska hörnstenar, men även den tyska filmregissören Leni Riefenstahl, som i synnerhet var aktiv under Nazitysklands dagar och skapade flera propagandafilmer för det tyska nazistpartiet.

Mannen anhölls i fredags misstänkt för grov misshandel, men har sedan dess släppts på fri fot igen. Så sent som under gårdagen uppgav dock åklagaren att 63-åringen är fortsatt misstänkt för brott, skriver Sveriges Radio.

Enligt 63-åringens advokat nekar mannen till brott.

Se även:
Man anhållen misstänkt för grov misshandel mot tvåårig pojke i Östersund

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag