Misstänkt försök till terrorattack i London

Foto: Flickr och Faksimil Twitter
  • Torsdag 27 apr 2017 2017-04-27
E-post

LONDON Brittiska antiterrorstyrkor arresterade under onsdagen en 27-årig man nära det brittiska parlamentet i London. Mannen bar på en ryggsäck innehållandes flertalet knivar. Han hade övervakats av brittisk säkerhetstjänst under en tid och de befarade att han skulle begå en terrorhandling varpå de grep honom i en riktad insats.

En 27-årig man bärandes på en ryggsäck greps under torsdagseftermiddagen nära det brittiska parlamentet i London. I sin ryggsäck hade han flertalet knivar. Enligt Reuters fotografer ska det ha legat minst tre knivar på marken när han omhändertogs av brittisk polis, det uppger SVT.

Mannen blev nedbrottad i närheten av Downing Street, där premiärministern Theresa Mays residens är beläget, bara några hundra meter från Westminster Bridge där det senaste terrorattentatet i London ägde rum förra månaden.

Enligt The Guardian är det Scotland Yards anti-terrorgrupp som ansvarar för undersökningen av den misstänkta terroristen.

Gripandet av den 27-åriga mannen föranleddes av omfattande underrättelsearbete från såväl Scotland Yard som MI5. Man misstänkte att mannen eventuellt skulle utföra en terrorattack varpå man mobiliserade sina anti-terrorstyrkor som i en riktad insats grep den misstänkta 27-åringen.

Han är nu misstänkt för förberedelse samt anstiftan till terrordåd.

Premiärministern Theresa May hyllade polisen efter ingripandet.

– Jag tycker det visar att vår polis och vår underrättelse- och säkerhetstjänst är beredda, som de alltid är, när det gäller att garantera vår trygghet och säkerhet, kommenterade Theresa May ingripandet enligt The Guardian.

Polisen misstänker att gärningsmannen agerade ensam men det återstår att utreda vem eller vilka som skulle bli föremål för den misstänkta terrorattacken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag