Misstänkt granat exploderade utanför restaurang i Märsta

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 2 sep 2017 2017-09-02
E-post 4

STOCKHOLM En restaurang har skadats efter att en granat exploderat utanför en restaurang i Märsta natten mot lördagen. Det berättar polisen på sin hemsida.

Ett föremål exploderade vid en uteservering i centrala Märsta i norra Stockholm natten mot lördagen. Polis larmades klockan 02.32 till platsen. På myndighetens hemsida berättar polisen att fönster har krossats samt att uteserveringen fått splitterskador. Däremot finns inga uppgifter om att någon människa kommit till skada. Polisen uppger att föremålet som exploderat är en misstänkt granat.

Tidningen Aftonbladet rapporterar om uppgifter som gör gällande att en annan granat exploderat i området tidigare i veckan, men polisen kan inte bekräfta om det finns något samband mellan händelserna. En polisman berättar på Twitter att de kommer närvara i Märsta under dagen i trygghetsskapande syfte.

Platsen spärrades av och polis har talat med vittnen till händelsen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag