Misstänkt gripen efter knivattack i Helsingborg

Bild: Flickr
  • Onsdag 15 maj 2019 2019-05-15
E-post 98

HELSINGBORG En kvinna fick livshotande skador efter att ha blivit knivskuren i centrala Helsingborg på tisdagsmorgonen. Under natten till onsdagen greps en misstänkt gärningsman i Danmark, rapporterar TT.

Mannen var anhållen i sin frånvaro men kunde gripas vid 3-tiden på natten i Danmark. Han är misstänkt för mordförsök på kvinnan i 60-årsåldern som blev attackerad på en trottoar i centrala Helsingborg när hon var på väg till jobbet.

– Planen är att mannen nu ska föras över till Sverige, säger Peter Kjällkvist, informatör vid polisens ledningscentral för region Syd.

Efter attacken fördes kvinnan till sjukhus och uppgavs ha livshotande skador. Enligt polisen är hennes tillstånd fortfarande allvarligt men har stabiliserats.

Kvinnan är medlem i den lokala judiska församlingen vars lokaler sattes under polisbevakning. TT rapporterar att polisen dock inte tror att det rör sig om ett hatbrott.

Läs även: Vänstersajt polisanmäls – spred fejk news om KDU-ordförande

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag