Misstänkt grov våldtäkt mot flicka i yngre tonåren

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 5 feb 2018 2018-02-05
E-post 372

JÄRFÄLLA En flicka i yngre tonåren misstänks ha blivit utsatt för en grov våldtäkt på lördagskvällen. Polisen har ännu ingen misstänkt eller gripen.

Strax före klockan 22 på lördagen fick polisen in uppgifter att en våldtäkt skulle ha skett vid 19.30-tiden. En flicka i yngre tonåren ska ha blivit angripen av en man i ett skogsparti i närheten av en skola i Järfälla.

– Vad jag förstår så har det ingenting med skolan att göra, det är bara att det ligger en skola i närheten. Ytterligare omständigheter, vad flickan har gjort där och så vidare, det känner inte jag till. Det framgår inte av händelserapporten, säger Sven-Erik Olsson, polisens presstalesperson, till Nyheter Idag.

Enligt honom finns ingenting som tyder på att flickan kände gärningsmannen. Sven-Erik Olsson vill inte i nuläget lämna ut något signalement på mannen.

– Det är ett ganska allmänt hållet signalement. Jag lämnar till utredningsledningen att se om man vill lämna ut det för att få in några tips kring händelsen.

Tekniker och en polishund har varit på brottsplatsen och sökt efter spår, men Sven-Erik Olsson vet inte vad det har gett för resultat. Han säger att det inte finns någon misstänkt eller gripen för brottet än.

En förundersökning har inletts med rubriceringen grov våldtäkt mot barn.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag