Misstänkt gruppvåldtäkt av minderårig flicka i Husby – en gripen

Arkivbild. Foto: Mattias Albinsson
  • Söndag 11 feb 2018 2018-02-11
E-post 459

Flera män våldtog i grupp en flicka i Stockholmsförorten Husby på lördagen.

Det misstänker polisen som gripit en av männen och har ytterligare misstänkta förövare anhållna i sin frånvaro, uppger Expressen.

Flickan, som är under 18 år, befann sig under lördagen i en lokal i Husby med ytligt bekanta, uppger Expressen. Där ska hon ha blivit våldtagen av flera män.

Polis larmades om brott under lördagskvällen.

– Då hade vi inte klart för oss att det handlade om en våldtäkt, det framkom senare, säger jourhavande förundersökningsledare Göran Ström vid Stockholmspolisen till Expressen.

En person greps några timmar senare, natten mot söndag. Ytterligare gärningsmän är anhållna i sin frånvaro. Men polisen vill inte gå in på hur många det är då det enligt Göran Ström råder sträng förundersökningssekretess.

Flickan har enligt Expressen undersökts på sjukhus. Bland annat för att säkra spår. Hon behöver inte sjukhusvård.

Inledande förhör har hållts med den gripne mannen. Ytterligare förhör kommer att hållas under inledningen av kommande vecka. Då kommer även en åklagare ta ställning till om mannen ska begäras häktad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag