Misstänkt pedofil fångades av far – fick storstryk och greps av polis

Genrebild. Foto: Max Fleischmann/Unsplash
  • Tisdag 25 okt 2022 2022-10-25
E-post

En 16-årig pojke som misstänks för sexuellt övergrepp på en sexårig flicka blev misshandlad av flickans far och hans vänner i Roanne, Frankrike, på fredag kväll. 16-åringen har gripits av polis och får för närvarande sjukhusvård, rapporterar franska BFM TV

Det var på torsdagen som 16-åringen, som bor på en institution i området, ska ha tagit sig in i en familjs hus genom en öppen dörr, gått in i den sexåriga flickans rum och antastat henne sexuellt.

Läs även: Pappa tvingade pedofil att gräva sin egen grav – slipper mordåtal

Flickans mor väcktes av ljudet och hamnade öga mot öga med inkräktaren, som flydde. Flickans far var på arbetet när det det hela ska ha skett, och gjorde en anmälan på fredag. Men han organiserade också en patrull för att hitta den misstänkta.

– Vi var övertygade om att personen inte var långt härifrån för han försvann så snabbt, säger fadern till BFM TV.

På kvällen griper bevakningspatrullen 16-åringen på väg mot familjens hus. Fadern tar ett foto av honom och visar sin fru, som bekräftar att det är samma person som antastade deras dotter föregående kväll.  När fadern återvänder ska den misstänkta ha försökt fly.

– Jag lyckades få tag på honom, det utdelades slag, erkänner fadern.

Enligt åklagare Albdelkrim Grini ska 16-åringen ha misshandlats med både nävar, fötter och tillhyggen.

– Vi kan inte acceptera sådana här gärningar, även om den här unge mannen har begått brottet han har gripits för. Det rättfärdigar inte och legitimerar inte våldet, säger Grini, och tillägger att de ansvariga kan komma att ställas till svars av domstol.

Läs även: Barnmördande pedofil fick stryk – medfånge ”såg chansen och tog den”

Läs även: Våldtog – och åkte på storstryk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag