Misstänkt sexbrottsling på fri fot igen – frigavs av tysk polis

Foto: Finsk polis
  • Onsdag 19 Dec 2018 2018-12-19
E-post 180

FINLAND En man som är misstänkt för sexbrott mot barn i Finland kunde gripas i Tyskland efter att polisen lämnat ut hans namn och bild. Men nu är mannen på fri fot igen, rapporterar Svenska Yle. Tysk polis frigav honom innan han kunde föras till Finland.

Mannen är häktad i sin frånvaro misstänkt på sannolika skäl för grovt sexuellt utnyttjande av barn samt grov våldtäkt. Sedan tidigare sitter sju andra män häktade för delaktighet i samma uppmärksammade fall i finska Uleåborg. Samtliga har kommit till Finland antingen som asylsökande eller som kvotflyktingar.

Den misstänkte mannen var i början av förra veckan på fri fot och polisen lämnade då ut namn och bild på honom. Det ledde till att han bara några timmar senare kunde gripas av tysk polis. Men nu är han alltså på rymmen igen efter att polisen släppt honom innan han kunde förflyttas till Finland.

Enligt Uleåborgspolisen berodde detta på en kommunikationsmiss, utan att gå närmare in på några detaljer.

– Det här är ett unikt fall, när man talar om internationell polisverksamhet. Jag tror ändå att vi kommer att hitta den misstänkte, men nu ser det ut som om det kommer att ta lite längre tid, säger kriminalöverkomissarie Markus Kiiskinen till Svenska Yle.

Mannen är nu internationellt efterlyst.

Uleåborgspolisen utreder i nuläget fem olika sexualbrott där offren är under 15 år, uppger Vasabladet. Fallen har väckt starka känslor i staden och polisen har fått in uppgifter om så kallat hatprat och i vissa fall hotfullt beteende riktat mot människor med utländsk bakgrund.

Läs även: Danmark återkallar uppehållstillståndet för tusen somalier

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag