Misstänkt terrorattack i Vetlanda – flera svårt knivskadade

Den misstänkte gärningsmannen grips Foto: Google Maps/Twitter
  • Onsdag 3 mar 2021 2021-03-03
E-post 325

VETLANDA En man i 20-årsåldern gick under onsdagseftermiddagen till attack med någon form av kniv mot flera personer vid Resecentrum i Vetlanda. Åtta personer har skadats varav flera vårdas för allvarliga skador på sjukhus enligt Ekot. Polisen stoppade och oskadliggjorde mannen med verkanseld – han vårdas på sjukhus. Attacken utreds som ett misstänkt terrorbrott.

Klockan 14.54 på onsdagseftermiddagen fick polisen flera samtal om att en man angripit flera personer vid Resecentrum i Vetlanda. Enligt Sveriges Radio har mannen använt en kniv.

Minst åtta personer har skadats i attacken. Samtliga har förts till sjukhus.

– Några är allvarligt skadade, andra är lindrigt skadade. Det är lite olika där. Jag vet inte exakt hur många som har skadats allvarligt, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver till Vetlanda-Posten.

När polisen kom till platsen greps mannen ett stycke från Resecentrum, vid Mogärdeskolan.

I samband med gripandet sköt man den misstänkte. Han har förts till sjukhus för vård. Initialt var mannen misstänkt för försök till mord men rubriceringen har ändrats till misstänkt terrorbrott.

I ett tidigare skede, vid 16.27 på onsdagseftermiddagen, meddelade polisen på sin hemsida: ”Polisen vill betona att förundersökningen gäller försök till mord. Det finns för närvarande inga misstankar om terrorbrott.”

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med iakttagelser från attacken.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag