Misstänkte polismördaren häktad

Foto: Flickr
  • Söndag 4 jul 2021 2021-07-04
E-post 0

GÖTEBORG Den 17-åring som greps i fredags och är misstänkt för att ha skjutit ihjäl en 33-årig polisman på onsdagskvällen häktades på söndagen i Göteborgs tingsrätt.

Det var sent på onsdagskvällen som en polisman sköts ihjäl i stadsdelen Biskopsgården i Göteborg. På fredagen greps en 17-årig kille som nu har häktats på söndagsförmiddagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för polismordet samt för mordförsök på flera personer som befann sig i närheten när skotten avlossades.

Åklagaren Ulrika Åberg har sagt att 17-åringen är hemmahörande i Biskopsgården och att han ”finns i konfliktmiljön”. Han har tidigare dömts för bland annat mordförsök till ett års sluten ungdomsvård. Han förnekar anklagelserna.

Expressen rapporterar att samtliga åhörare fick lämna salen under häktningsförhandlingen innan 17-åringen fördes in. Detta för att hålla hans identitet hemlig då det finns en hotbild mot honom och hans familj. Hans identitet kommer också att omfattas av sekretess i häktningsprotokollet.

– Vi har gjort bedömningen att i de här miljöerna som vi befinner oss är det inte otänkbart att anhöriga och liknande kan utsättas för allvarliga saker till följd av detta, säger Ulrika Åberg till P4 Göteborg.

På en fråga om motivet till mordet säger hon kort att det ”är oklart”.

Åtal ska väckas senast 19 juli.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag