Mitt under poliskrisen – Stockholmspolisen satsar på ett stänga ner rejvfester

Polis övervakar en festival. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 24 sep 2018 2018-09-24
E-post 194

STOCKHOLM För att minska antalet skogsrejv i Stockholm vill polisen tillsätta särskilda resurser för att stänga ner dessa fester. Samtidigt går polisen igenom en omfattande kris.

Den svenska rejvscenen är i allra högsta grad levande och flera evenemang med illegala fester arrangeras i de svenska storstäderna kring sommaren. Detta ska nu få ett stopp med hjälp av en storsatsning från polisen. Det uppger SVT Nyheter.

Att anordna festevenemang, rejv, ute i skogen är en växande trend och stora musikanläggningar körs ut till avskilda platser så personer kan få festa ostört. Detta har stockholmspolisen tröttnat på och vill tillsätta mer resurser för att bekämpa fenomenet.

– Vi kommer att ta ett rejält omtag till nästa säsong där vi har poliser som arbetar med särskilt prioriterat fokus på rejvfesterna under vissa arbetspass, säger Julia Larsson, polis på Östermalm i Stockholm, till SVT Nyheter, en av stadsdelarna som blivit populär för arrangörer tack vare sitt centrala läge med god chans till avskildhet genom de många grönområdena.

Enligt Larsson kan det vara så mycket som fem skogsrejv i området under en helg och polisen har jobbat aktivt de senaste veckorna för att stänga ner dessa evenemang.

Det finns inga direkta planer för hur polisens satsning ska se ut men ambitionen är att polisen ska ha en busstyrka i yttre tjänst som kan åka runt och stänga ner fester.

Samtidigt går polisen i Sverige igenom en omfattande kris som gör att färre brott klaras upp och att kommuner måste anlita privata ordningsvakter i allt större utsträckning.

LÄS ÄVEN: Poliskris tär på kommunernas och landstingens budget – Anlitar säkerhetsföretag för 1,6 miljarder kronor

LÄS ÄVEN: Aldrig varit tryggare? – polisen i Stockholm hinner inte utreda alla mord

LÄS ÄVEN: Arvet efter Eliasson: Polisen har inte kängor och skyddsvästar till alla

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag