Moderaterna petar Hanif Bali: Har inte förtroende från riksdagsgruppen

Hanif Bali. Foto: Per Pettersson / Wikimedia Commons
  • Tisdag 24 maj 2016 2016-05-24
E-post 3020

STOCKHOLM Den omåttligt populäre riksdagsledamoten Hanif Bali fick idag beskedet att han inte längre har förtroende att sitta kvar i arbetsmarknadsutskottet där han haft ansvar för migrationsfrågor. Beskedet lämnar han i en uppdatering på Facebook, där anledningen uppges vara hans inställning i frågan om folkmordet på minoriteter i mellanöstern.

Under tisdagen kom Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali med chockbeskedet att han inte längre har förtroende att sitta i arbetsmarknadsutskottet. Även Niklas Wykman, ska enligt en källa till Nyheter Idag, blivit petad från skatteutskottet. Båda två valde nyligen att rösta emot sitt eget parti i fråga om folkmord på minoriteter i mellanöstern.

Tidigare har Nyheter Idag berättat att riksdagen inte ville erkänna Islamiska statens folkmord på minoriteter i mellanöstern, något som väckt skarp kritik från Assyrier och Syrianer – en av de minoriteter som drabbas av islamisternas mördande i mellanöstern. Enligt Balis egen Facebookuppdatering menar han att det ligger till grund för att han petas i partiet.

”Alla handlingar har konsekvenser. När jag valde att rösta mot gruppens vilja i frågan om folkmordet på minoriteter i Mellanöstern så har det även det konsekvenser. Jag har härmed och därmed inte riksdagsgruppens förtroende att varken ansvara för integrationsfrågorna eller vara ledamot i Arbetsmarknadsutskottet. Efter fem år på den posten kan jag konstatera att debatten är bättre än när jag tillträdde, det är alltmer sällan man får höra ’Pizza & Zlatan’ argument i riksdagens kammare och debatten handlar i större utsträckning om sak och fakta. Vad jag ska syssla med för frågor framöver får framtiden förtälja, men är övertygad att jag nog ska överleva det med”, skriver han på Facebook.

Tidigare under tisdagen berättade Nyheter Idag att Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra kom med ett annat chockbesked. I en intervju med konkurrenten Expressen, som handlade om hur Kinberg Batra skulle kunna tänka sig att hitta regeringsunderlag, förklarade hon att hon föredrar MP framför SD.

Nyheter Idag söker Hanif Bali för en kommentar. Nedan ser du Balis kommentar på Facebook.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag