Moderaternas Facebooksida kuppad av SD: ”Roligt att ni gillar vårt förslag”

Här kuppar Sverigedemokraterna kommentarfältet på Moderaternas Facebooksida. Foto: Chang Frick / Faksimil Facebook
  • Onsdag 16 sep 2015 2015-09-16
E-post 1664

SVERIGE Under onsdagen presenterade Moderaterna nya förslag vad gäller en förbättrad integration- och migrationspolitik och den nya linjen närmar sig Sverigedemokraternas politik. Det fick SD att reagera på Facebook. ”Hej vad roligt att ni gillar vårt förslag”, kommenterar Sverigedemokraternas officiella Facebookkonto på Moderaternas Facebooksida.

Efter att en rad opinionsmätningar visat att Sverigedemokraterna är på väg att befästa platsen som Sveriges största parti har övriga riksdagspartier så smått börjat anpassa sig något. Under onsdagen presenterade Moderaterna en rad förslag som ser ut att närma sig Sverigedemokraternas politik.

SD kuppade M på Facebook

I samband med utspelet postade Moderaterna en uppdatering på sin officiella Facebooksida med en bild av Anna Kinberg Batra och moderaternas partisekreterare Tobias Tobé. I bilden finns en text med lydelsen ”Nu krävs ledarskap för en bättre integration- och migrationspolitik”, samt en länk till en debattartikel från de bägge politikerna.

Men utspelet från Moderaterna fick inte stå oemotsagt på Facebook. En kort stund efter att Moderaterna postat sin nya statusuppdatering svarade Sverigedemokraternas officiella Facebook-konto i kommentarfältet.

”Hej vad roligt att ni gillar vårt förslag! För mer inspiration till framtida politik besök gärna: https://sd.se/var-politik/var-politik-a-till-o/”, löd kommentaren som genast fick flera gillningar.

”Välkomna att söka inspiration bland våra förslag även inom andra områden”

När Nyheter Idag kontaktar Sverigedemokraterna för att fråga vem som tog beslutet att kuppa Moderaternas Facebooksida får vi veta att en av de inblandade är Jacob Hagnell. Han menar att gesten var i all välmening och att han bara vill hjälpa Sveriges numer andra största parti att utveckla sin politik.

– Det är alltid roligt när de övriga partierna i riksdagen välkomnar våra förslag. Vi ville med vår kommentar uppmärksamma Moderaterna att de nästa gång är välkomna att söka ny inspiration bland våra förslag även inom andra områden.

Flera gånger understryker Hagnell att det är i all välmening med det lilla tipset till Moderaterna om att kika på fler förslag från Sverigedemokraterna.

– Är man stor ska man vara snäll. Vi hjälper gärna Moderaterna med deras politik, avslutar Hagnell.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag