Moderatpolitiker ber om hjälp med att få Hanif Bali utesluten

Hanif Bali (M). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 28 jun 2018 2018-06-28
E-post 1158

MALMÖ Moderaten Farishta Sulaiman har på Facebook efterlyst uttalanden av partikamraten Hanif Bali som, hoppas hon, kan leda till hans uteslutning. Det rapporterar bland annat Katerina Magasin.

Farishta Sulaiman representerar Moderaterna som ersättare i Malmö stads arbetsmarknads- och socialnämnd. Hon står också som nummer 14 på partiets lista till kommunfullmäktige. Nu söker hon med ljus och lykta efter uppgifter som hon kan använda för att få en av sina partikamrater utesluten – den för vänstern så kontroversielle Hanif Bali.

I Facebookgruppen ”Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!” ber hon om ”skärmdumpar eller andra bevis på Hanif balis uttalanden om afghaner eller ensamkommande eller flyktingar”.

När hon blir tillfrågad vad hon ska använda ”bevisen” till, svarar hon frankt att hon vill få honom utesluten: ”Det bränner i ögonen på mig varje gång han uttrycker sig olämpligt, hatiskt, med osanning osv osv … det är mest för att se om det finns uttalanden eller kommentarer där hans uttalanden är så allvarliga att de kanske kan vara till grund för uteslutning eller annat.”

Det är oklart exakt när dessa inlägg skrevs. Nyheter Idag har ringt Farishta Sulaimans nummer för en kommentar. Vi blir då uppringda av en annan person som uppger att hon befinner sig utomlands. Hittills har Sulaiman själv valt att inte höra av sig tillbaka.

PLUS: Här är Anders Lindbergs argument om varför Hanif Bali ska återvända till Twitter

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag