Hela denna artikel är en annons

Möjligt att låna utan säkerhet i Norge

Bild: Shane/Unsplash
  • Tisdag 15 mar 2022 2022-03-15
E-post 0

Livet kan komma med många överraskningar och ibland kan dessa komma med oväntade kostnader eller så föds olika idéer eller önskemål. Om det till exempel väntas tillökning i familjen, så kan det bland annat föda fram olika idéer på hur man kan förbereda hemmet.

När det väntas tillökning till familjen, så kommer det följa med en förändringar i livet och det kan vara skönt att vara väl förberedd. Inför en del projekt och inköp kan det behövas extra tillskott på bankkontot och då är det skönt med att det finns god hjälp att få via seriösa låneförmedlare.

Om man väljer att använda sig av en låneförmedlare, istället för att ansöka om lån direkt via en långivare, så är det större chans för att hitta det perfekta lånet. Med andra ord ett lån som kan ge dig bästa villkoren som är möjligt för dig. Med Lånemegleren sänds din ansökan till 15 olika långivare och när du har tagit emot deras anbud, så är det upp till dig att jämföra mellan anbuden för att hitta det bästa för dig.

Stressa lugnt

Det sägs att lagom stress kan vara nyttigt, men när det gäller att låna pengar så bör du ge processen lite extra tid. Även om du känner dig stressad och behöver pengarna här och nu. När du kan sitta ner i lugn och ro med jämförelserna, så kan du se hur stor skillnad det kan vara mellan de olika lånetyperna och långivarna.

Hur pass bra villkor du kan få beror bland annat på din kreditvärdighet, som visar hur bra din finansiella historik ser ut. Hur bra din inkomst är, om det finns aktiva lån och krediter samt om det finns betalningsanmärkningar eller aktiva ärenden hos inkasso. Ju bättre inkomst och betalningshistorik du har, desto bättre villkor har du chans att få.

 

Hur räntan påverkas

Förutom värdet på din kreditvärdighet, så kan räntan påverkas av andra faktorer. En del väljer att sänka månadskostnaderna genom att förlänga lånets löptid. Dock bör man då tänka på att lånets totala kostnad oftast blir högre. Hur stor skillnad det kan bli beror på hur mycket du vill låna och på hur lång tid.

Lån utan säkerhet kan också innebära en högre ränta, men det kan också finnas stora skillnader mellan de olika långivarna och därmed kan du spara mycket pengar på att ge tid till jämförelser. Dessutom blir det lättare att betala tillbaka lånet så fort som möjligt, om man hittar ett lån med lägre kostnader.

Hela denna artikel är en annons

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag