Morddömd fånge på rymmen – polisen lämnar ut signalement men inte bild

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 13 jul 2018 2018-07-13
E-post 383

LAXÅ Strax efter klockan 11.30 på torsdagen rymde en morddömd fånge från en transport som skulle ta honom till häktet Salberga i Sala. Ett dygn senare är han fortfarande försvunnen.

Det var i Laxå i Örebro län som fångtransporten stannade och mannen sprang iväg utan att personalen hann ifatt honom. Mannen var då klädd i Kriminalvårdens kläder, en grå t-shirt och avklippta byxor, och hade handbojor på sig.

Polisen har sökt i området men efter mer än ett dygn har man inte fått tag på mannen. På sin hemsida ger polisen signalementet ”25 år, 177 cm lång, smärt kroppsbyggnad/vältränad, rektangulär ansiktsform, svart krusigt hår, lätt mörkhyad, rak näsa”.

Polisen meddelar också att mannen är dömd i tingsrätten för mord men att domen är överklagad och inte lagakraftvunnen. Det är ”okänt hur han agerar om han blir trängd”, skriver polisen.

När Nyheter Idag ber om namn och bild på honom säger polisens presstalesperson Christina Hallin att man inte går ut med det i nuläget.

– För det första vet polispatrullerna vad de ska leta efter. Vad gäller allmänheten och hur den här personen ser ut så har vi lämnat ett signalement på honom. Vid försvinnandet var han iklädd Kriminalvårdens kläder, han var handbojad och han var barfota. Det här är ett skogsområde – det är inte så troligt att det är flera personer med det signalementet i det här området, säger Christina Hallin.

Hon lägger också till att det uppstår en risk att rymlingens vänner försöker hjälpa honom om man går ut med vem han är. Nu har dock ett vittne hört av sig till polisen och sagt att man har sett en person som stämmer in på signalementet hoppa in i en väntande bil och åka därifrån.

Enligt Aftonbladets uppgifter heter den jagade mannen Kristofers Kastellanoss och är dömd för knivmord. Aftonbladet har också publicerat en bild på Kastellanoss.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag