Morgan Johansson klarade sig med en rösts marginal

Morgan Johansson (S) på S-kongressen. Foto: Faksimil SVT Play
  • Tisdag 7 jun 2022 2022-06-07
E-post 34

Justitieminister Morgan Johansson klarade tisdagens misstroendevotering i riksdagen med en rösts marginal. 174 röstade ja till misstroendet, 97 röstade nej, 70 avstod och 8 var frånvarande.

Att Morgan Johansson skulle klara misstroendevoteringen stod i stort sett klart på tisdag morgon när den politiska vilden Amineh Kakabaveh sade i SVT:s ”Morgonstudion” att hon inte skulle rösta för misstroende förutsatt att Socialdemokraterna gick ut offentligt med att deras tidigare överenskommelse med henne fortfarande gäller, något partisekreterare Tobias Baudin gjorde inom kort.

– Vi socialdemokrater står alltid upp för de uppgörelser vi gör, det kan man alltid lita på, sade Baudin till TT.

Inför voteringen sade Ebba Busch (KD) att turerna kring Kakabaveh visar hur svagt stöd den socialdemokratiska regeringen har i riksdagen.

– Kakabaveh har ändrat sig tre gånger om sitt stöd till regeringen bara i dag. Det är ett svaghetstecken för Magdalena Andersson, de vet inte ens om de har stöd om några dagar.

Läs även: Uppgörelsen med Kakabaveh sågas: ”Morgan Johansson värd mer än Sveriges säkerhet”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag