Morgan Johansson kritiseras efter krav på att demonstration i Polen ska ”slås tillbaka”

Foto: Faksimil/Nyheter Idag
  • Måndag 13 nov 2017 2017-11-13
E-post 804

SVERIGE Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson får kritik i sociala medier sedan han uttryckt önskan om att årligt återkommande nationaldags­demonstrationer i Polen ska ”slås tillbaka”.

Johansson postade igår ett inlägg på Twitter där han reagerar på lördagens nationalistiska demonstration i Warszawa som lockade tiotusentals demonstranter.

”Stor högerextrem demonstration i Polen, med starka nazistiska och antijudiska inslag. Detta måste slås tillbaka!” skriver han i det.

Många reagerar på statsrådets inlägg och menar att det är viktigt att värna demonstrationsfriheten. Andra påpekar att man i Polen, av historiska skäl, är mer nationalistiska än i exempelvis Sverige.

Andra som kommenterar tycker att Johansson, som är den minister som ansvarar för att Sveriges polis, domstolar och rättsväsende fungerar som de ska, borde fokusera på problemen här hemma i Sverige istället för att anklaga Polen.

Se även:
Uppemot 100 000 polacker marscherade i Warszawa: ”Europa ska vara vitt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag