Mörkhyad och maskerad pistolman sköt flyktingbarn på HVB-hem

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 30 jul 2017 2017-07-30
E-post

STOCKHOLM Med flera skott sköts en tonåring på ett HVB-hem i Tyresö på lördagskvällen. Pojken fördes akut till sjukhus med ambulanshelikopter och ett omfattande polispådrag sattes in. Den skjutne tonåringen opererades under natten på sjukhus och läget uppges vara stabilt.

Klockan 18.13 larmas polis till ett HVB-hem på Tyresö och på platsen påträffas en skottskadad tonåring. Uppgifter till Aftonbladet säger att pojken hade skador i bröst och ben. I en uppdatering på polisens hemsida berättar myndigheten att den skjutne tonårspojken opererats under natten.

I en senare uppdatering berättar polisen att de lyckats höra pojken.

”Utredningsarbetet har fortsatt hela dagen. Målsägaren är kvar på sjukhus och läget är stabilt. Det har hållits ett kortare förhör med honom under eftermiddagen. Ingen är gripen och brottsrubriceringen om försök till mord kvarstår”, skriver polisen på sin hemsida.

Nyheter Idag har talat med presstalesperson Ewa Nilsson vid Stockholmspolisen men hon vill inte ge ytterligare kommentarer. Tidningen Aftonbladet rapporterar om uppgifter som gör gällande att en efterspanad gärningsman ska vara mörkhyad och maskerad. Tonårspojken ska bo på HVB-hemmet enligt Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag