Möt mannen som trotsar motdemonstranterna

Mitt bland motdemonstranterna hejar han på Jimmie. Foto: Tobias Utter
  • Onsdag 14 maj 2014 2014-05-14
E-post 0

KARLSTAD Mitt bland skrikande motdemonstranter står en man med hemmatillverkad skylt för att visa stöd för Jimmie Åkesson. Nyheter Idag bad Tobias från SDU att ställa några frågor till eldsjälen.

Vi har tidigare rapporterat om Tobias Utter som är engagerad i SDU. På sin Facebooksida publicerar Tobias en bild från Jimmie Åkessons torgmöte i Karlstad. På bilden ser vi en man i gul tröja hålla en skylt mitt bland motdemonstranterna med texten ”Heja Jimmie”. Eftersom Nyheter Idag ej har någon på plats i Karlstad bad vi Tobias ta reda på vem mannen är och ställa några frågor åt oss.

– Jag kommer här från stan, är född och uppvuxen här, berättar mannen för Tobias.

Mannen berättar att han är inte medlem i Sverigedemokraterna, däremot är han sympatisör till partiet. Han vill helst vara anonym. Och skylten, den har han gjort själv får Tobias veta.

”Tycker det är viktigt att alla får säga sin åsikt”

– Jag tycker det är viktigt att alla får säga sin åsikt och jag sympatiserar med Sverigedemokraterna, så jag tycker man ska kunna stå med en skylt och visa Jimmie sitt stöd. Alla är inte emot, det finns folk i mängden som är för honom.

Tobias berättar att det skanderas slagramsor under torgmötet. Några viftar med en röd kommunistflagga som Tobias tar bilder på. Polisen får ingripa mot ett antal motdemonstranter och det är stökigt på platsen får vi veta. Men mannen med skylten låter sig inte skrämmas.

– En del har skrikigt ”jävla rasist” efter mig, men det är en hel del som kommit med uppmuntrande tillrop också. Lite mer diskret. Folk vågar väl inte riktigt uttrycka att de gillar Sverigedemokraterna.

Spelar i ett rock’n’roll-band

Innan den spontana intervjun tar slut beklagar sig mannen över högtalaranläggningen som används. Istället erbjuder han sig att hjälpa till längre fram i valrörelsen med bättre grejer.

– Vill ni ha någon hjälp sen inför valet så kan jag tänka mig att ställa upp. Jag spelar bland annat i ett rock’n’roll-band, så jag har ett mycket bättre PA-system än det ni har, avslutar mannen när Tobias Utter pratar med honom.

Får även stöd från Alfons

Och möjligen har mannen rätt. Jimmie Åkesson twittrar själv om att det är stökigt på platsen.

 

Men det är inte bara mannen i gul tröja och hemmatillverkad skylt som visar sitt stöd för Jimmie. I en annan tweet publicerar partiledaren en bild med spindelmannen som Jimmie fått av någon som heter Alfons.


Nedan kan du lyssna på Tobias Utters samtal med mannen i gul tröja och egentillverkad skylt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag