Motormännen byter namn: ”Vi behöver bli mer inkluderande”

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Tisdag 14 maj 2019 2019-05-14
E-post

SVERIGE Intresseorganisationen Motormännens Riksförbund byter nu namn till Riksförbundet M Sverige. Anledningen är att man inte vill upplevas som exkluderande.

– Vi lämnar vårt otidsenliga namn för att markera att vi är en mötesplats för alla Sveriges bilister, säger Heléne Lilja, chef för kommunikation och samhälle på konsumentorganisationen som nu kallar sig M Sverige.

Bakgrunden till beslutet är en diskussion om namnbyte som har pågått sedan flera år. Under 2018 genomförde Motormännen en varumärkesundersökning bland medlemmar och potentiella medlemmar.

”Något som klart framkom i detta arbete var att ett namnbyte var nödvändigt för att attrahera fler och yngre målgrupper. Namnet Motormännen i sig upplevs exkluderande för många potentiella medlemmar. Vi behöver bli mer inkluderande och ha större spridning i ålder, kön, geografisk hemvist och bakgrund”, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Det nya namnet är alltså Riksförbundet M Sverige. Den gamla logotypen i form av bokstaven M förblir dock oförändrad.

Läs även: Ministerns råd till bensinupproret: Köp en elbil

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag