MP-företrädare sågar nybyggen: ”Dold rasism”

Maskrosen är Miljöpartiets partisymbol. Bild: Av Viola sonans/CC BY-SA 3.0
  • Torsdag 14 jul 2022 2022-07-14
E-post

I Karlskoga byggs det bostäder för att få nya människor att flytta till kommunen. Det faller inte i god jord hos det lokala oppositionsrådet Daniel Ekelund (MP).
– De ägnar sig åt ganska dold rasism, eftersom man vill ha en viss typ av människor som flyttar hit, säger han till P4 Örebro.

I inslaget riktar han kritik mot att det byggs för ensidigt i kommunen med lägenheter som bara höginkomsttagare har råd med.

– Just nu bedriver kommunen sin exploateringsiver mer som ett mobilföretag som bara lockar nya kunder med lockerbjudanden, men man bryr sig inte om dem som finns här.

Kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M) håller inte med oppositionsrådet och ser det som viktigt att locka nya kommuninvånare.

– Vi har en arbetsmarknad som är väldigt, väldigt stark, och för oss som kommun att kunna dra nytta av det fullt ut bygger på att folk inte bara jobbar i Karlskoga utan också bor här och betalar kommunalskatt.

Han menar också att det kommunala bostadsbolaget gör sitt för att hålla nere hyrorna så att även låginkomsttagare har råd att bo i kommunen.

Läs även: Greta Thunberg rasar mot gruva: ”Rasistisk”

Läs även: Stenevi (MP): ”Jag tillhör en klan”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag