MP i Eslöv vill omlokalisera mångkulturmotståndare

Foto: Holger Ellgaard/Wikipedia.
  • Torsdag 13 Dec 2018 2018-12-13
E-post 1001

ESLÖV Miljöpartiet i skånska Eslöv har väckt kontrovers sedan man presenterade en rad radikala förslag inför den kommande budgetdebatten. Till exempel ville man ”stimulera” mångkulturmotståndare att flytta någon annanstans. Senare meddelade partiet att budgeten ”var tänkt som satir”.

Lokaltidningen Mellanskåne rapporterade på onsdagen att MP i Eslöv bland annat vill införa ett kommunalt medborgarutbytesprogram där personer ”som inte vill bo i en mångkulturell kommun” ska ”omlokaliseras till lämpligare platser”. Det skriver man i partiets senaste budgetmotion.

– Det måste till radikala förslag för att få till en förändring. I grunden handlar allt om att vi står upp för mångfald och allas lika värde. Vi frågar oss istället när det blev en rättighet att vara främlingsfientlig, säger Lars Ahlfors, ordförande för MP:s lokala avdelning.

Den som inte står upp för mångkultur ska dessutom kunna få sparken från kommunala arbetsplatser. Står man inte bakom den påbjudna värdegrunden måste man alltså se sig om efter ett nytt jobb.

– Det kan bli aktuellt med tvångsåtgärder om man inte delar definitionen av mångkultur som kommunen satt upp. Det kan uppfattas som kontroversiellt, men å andra sidan finns det ett annat parti som vill ha långtgående tvångsåtgärder mot invandrare, säger Lars Ahlfors till Lokaltidningen Mellanskåne.

MP vill också göra skolorna ateistiska på så sätt att skolavslutningar inte får ha någon religiös anknytning, och ingen ska få ta ledigt av kulturella eller religiösa skäl.

– Det har varit kontroverser gällande muslimer som ska få ledigt för att fira eid eller judar för att fira chanukka. Om skolan är ateistisk så finns inte de problemen, då blir det lika för alla, säger Lars Ahlfors som slår fast att jullovet också kommer att avskaffas.

I intervjun för Lokaltidningen bedyrar MP-ordföranden att dessa förslag är allvarligt menade och att man ser fram emot måndagens budgetdebatt i kommunfullmäktige. Socialdemokraten Henrik Månsson kallar förslagen ”märkliga” och menar att MP:s budget ”bär på ett totalitärt och antidemokratiskt tankegods”.

Sent på onsdagskvällen publicerade MP i Skåne ett pressmeddelande där man uppger att budgetmotionen har dragits tillbaka och att den ”var tänkt som satir, men missuppfattades som partiets egna förslag”.

– Jag beklagar det inträffade. Den budgetmotion som lämnades in stämmer varken överens med Miljöpartiets politik i stort eller partiets politik i Eslöv. Sarkasm är svårt i skrift och budgeten borde aldrig ha lämnats in. Vi har så klart dragit tillbaka den nu, säger Rickard Sallermo, gruppledare för MP i Eslöv, i pressmeddelandet.

Fakta MP:s förslag i urval

I sitt budgetförslag slår MP fast att ett av Eslövs kärnvärden är "solidaritet med alla världens människor". Här följer ett urval av de förslag partiet presenterar.

  • Införa "lokala ordningsföreskrifter mot organiserat sabotage mot Eslöv som mångfaldskommun"
  • Eslöv ska vara en "internationell mångkulturell smältdegel" och all information ska därför finnas tillgänglig på de fem största språken (mandarin, spanska, engelska, hindi och arabiska).
  • Skolor ska ställas om till ateism och avslutningar får därmed inte ha religiös prägel "oavsett vad elever och vårdnadshavare önskar".
  • "Allt kommunalt stöd till grupper, organisationer och företrädare för ideologier eller åsikter som motsätter sig det mångkulturella samhället och allas lika värde ska avskaffas."
  • "Föreningar vars verksamhet helt eller delvis syftar till att upprätthålla bevara eller stödja invandrares ursprungliga kultur och identitet ska stärkas och uppmuntras".
  • "Kommunen ska aktivt arbeta med informationsförmedling om hotet från den nationalistiska spetälskan."
  • "Kommunen ska aktivt stödja journalistik och uppmuntra etablerade journalistiska medier för att säkerställa att vi fortsätter ha en fri oberoende granskande journalistik fri från fake news."
  • "Kommunen ska få lov att använda kvotering för att slå sönder snedvrida strukturer och hierarkier".

Läs även: Miljöpartiets toppkandidat utesluts – tror på utomjordingar och ”geni-styre”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag