MP-toppens pinsamma mattemiss

Bild: News Oresund/CC BY 2.0
  • Torsdag 7 mar 2024 2024-03-07
E-post 0

Är hälften mer än 70 procent? Ja, i alla fall enligt tidigare vice statsminister Isabella Lövin (MP), numera kandidat till Europaparlamentet, som begår en riktig mattemiss i ett inlägg på plattformen X.

Isabella Lövin hör till Miljöpartiets toppskikt. Hon var partiets kvinnliga språkrör mellan 2016 och 2021, vice statsminister under samma tidsperiod, miljö- och klimatminister mellan 2019 och 2021 samt biståndsminister mellan 2020 och 2021.

Nu är Lövin aktuell som kandidat i Europavalet, och en fråga som aktualiseras på torsdagen är hur viktiga mattekunskaperna är för en europaparlamentariker.

På torsdag morgon postade nämligen Lövin ett inlägg på plattformen X i vilket hon inte verkar förstå hur procent och andelar fungerar.

I inlägget länkar Lövin till en ledartext i Dagens Nyheter som hävdar att demokratin tvingas på reträtt av auktoritära ledare som Donald Trump, och skriver att ”För 10 år sen levde halva jordens befolkning i demokratier, nu bara 7 av 10!”.

Problemet med det påståendet är förstås att 7 av 10, eller 70 procent, är mer än hälften, eller 50 procent.

Lövin har stängt av möjligheten att svara på inlägget, men flera X-användare väljer att återpublicera Lövins inlägg för att framföra kritik mot hennes mattekunskaper.

Läs även: Miljöpartiets recept mot hedersvåld: Mångkultur

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag