Muslimsk aktivist protesterade mot stigmatisering av muslimer – Åtalas för bombhot mot politiker

23-årige Craig Wallace åtalas för att ha bombhotat den 37-årige parlamentsledamoten Charlotte Leslie. Foto: Facebook/Tories
  • Fredag 11 Dec 2015 2015-12-11
E-post 242

STORBRITANNIEN I slutet av månaden faller domen mot Craig Wallace som åtalats för att ha riktat grova bomb- och dödshot mot parlamentsledamoten Charlotte Leslie. Wallace är en flerfaldigt brottsdömd förbrytare och en muslimsk aktivist som protesterat mot stigmatiseringen av muslimer, skriver Daily Mail.

”Jag är muslim. Jag stämplas som terrorist. Jag litar på dig. Litar du tillräckligt på mig för en kram?”

Så står det på en skylt som 23-årige Craig Wallace hållit upp på Londons gator de senaste veckorna i protest mot stigmatiseringen av muslimer efter terrordåden i Paris. Flera personer har villigt låtit sig fotograferas med den muslimske aktivisten för att visa att de inte är rasister eller islamofober.

När det brittiska parlamentet tidigare i månaden röstade för att börja bomba Islamiska staten i Syrien, för att visa solidaritet med Frankrike, arrangerade 23-åringen demonstrationer och protestaktioner mot beslutet.

Hans Facebooksida fylldes snabbt med olika antikrigsbudskap och bilder från demonstrationer där slagord som ”Make tea not war” användes och budskap om att bomber inte kan stoppa islamismen.

Craig Wallace tillsammans med två kvinnor som vill ge honom en kram för att visa att de stöder islam. Foto: Facebook

Craig Wallace tillsammans med två kvinnor som vill ge honom en kram för att visa att de stöder islam.
Foto: Facebook

Men Wallace nöjde sig inte med fredliga protester, han hotade dessutom den konservativa parlamentsledamoten Charlotte Leslie eftersom hon röstat ja till att bomba IS.

Hon är en ”smutsig grisknullande hora” och ”Jag ska krossa hennes fönster och sedan slänga en bomb på hennes hus när hon ligger och sover nedbäddad i sin sköna varma säng”, var några av de hotfulla budskap han framförde till henne via Facebook.

För de hoten har han nu åtalats och i måndags erkände han brott. Han kommer förbli i häktet fram till 30 december då dom avkunnas och riskerar upp till sex månaders fängelse.

Craig Wallace har tidigare suttit i fängelse för brott, bland annat har han dömts till närmare fem års fängelse för rånförsök. Han är en muslimsk konvertit som beslutade sig för att konvertera och bli muslim medan han avtjänade sitt senaste fängelsestraff.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag