Nader vill se Åkessons linje om utvisningar – endast 2,5 år fängelse för det blodiga rånförsöket

  • Fredag 20 jul 2018 2018-07-20
E-post 2074

Ett brutalt och blodigt knivrån avstyrdes i kiosken tack vare Naders kompis som gick emellan. Men trots att gärningsmannen är medborgare i Tanzania är åklagaren förhindrad att yrka på utvisning. Nader menar att Sverige borde gå på Jimmie Åkessons linje om att utvisa alla grovt kriminella utlänningar, utan undantag. — Normal logik säger att det borde vara så, säger Nader el Ashkar.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om rånförsöket mot Naders Turhörna i Stockholm som drivs av Nader el Ashkar sedan många år tillbaka. En video från övervakningskameror visar hur gärningsmannen rusar in i butiken med en kniv i högsta hugg.

Tumult uppstår och Naders kompis går emellan för att mota bort rånaren. Kompisen får flera skador, varav ett rejält knivhugg i låret. Det är mycket blodiga scener som utspelas innan polis anländer till platsen.

Men efter att ärendet varit uppe i tingsrätten stannar det på rånförsök av normalgraden och grov misshandel. Totalt blir straffet två och ett halvt år i fängelse för gärningsmannen som är medborgare i Tanzania.

Nyheter Idag har talat med Nader som är allt annat än nöjd med domen.

— Det ska vara mordförsök. Det ska vara mellan åtta och tolv år för mordförsök. Men tingsrätten bedömde det som grov misshandel och rån av normalgraden istället för mordförsök.


— Åklagare: Därför går det inte yrka på utvisning
— Ska ta ställning till överklagande
— Nader förklarar att Jimmie Åkessons linje är det logiska
— Vill se hårdare straff och att gärningsmannen utvisas

— Jämför med sitt hemland Egypten

Bli PLUS-medlem och följ efterspelet i det blodiga rånförsöket i Naders turhörna.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag