”Någon bajsade mitt på golvet i tunnelbanan”

Här har någon bajsat på golvet i tunnelbanan. Foto: Privat
  • Onsdag 6 maj 2015 2015-05-06
E-post 846

STOCKHOLM När Martin var på väg till en kompis för att käka lunch fick han en chock när han klev på tunnelbanan. Mitt på golvet låg två stora bajshögar och på en bild som Martin tagit syns en papperslapp på tunnelbanesätet där det ser ut som att någon har torkat sig. –Jag har själv hund och jag kunde direkt avgöra på lukten att det inte var en hund som bajsat.

Vid 13-tiden på onsdagen var Martin på väg till en kompis för att äta lunch. När han stiger på tunnelbanan, grön linje mot Farsta, får han en chock. På golvet ligger två bajshögar i tunnelbanevagnen och Martin tog en bild som Nyheter Idag nu kan publicera. På bilden ser vi ett papper som ligger på en stol ovanför bajshögarna på golvet. På pappret ser det ut som att någon torkat sig.

Nyheter Idag har talat med Martin som förklarar att han blev äcklad över situationen. Det värsta, enligt honom, är att han inte tror det är en hund utan en människa som bajsat, något som även bilden ser ut att skvallra om med ett bajspapper.

Vad var det du såg på golvet?

– Ja, det var ju… hur ska man beskriva det. Två saftiga skithögar, helt enkelt. Det stank ganska rejält, halva vagnen flyttade sig åt andra hållet, bort från skithögarna.

Vet du vem eller vad som bajsat på golvet?

– Nej, inte helt säkert men en tant på tunnelbanan som jag pratade med sa att det stod ett gäng EU-migranter på samma plats precis innan hon upptäckte att det fanns bajs på golvet. Hon verkade ganska säker på att någon av dem hade bajsat där.

Vad hände sen?

– Jag ringde SL och förklarade att det ligger bajs på golvet i tunnelbanan och undrade vad de kunde göra åt det. Men de sa att de hade inte resurser för att göra något åt det just då, utan tåget fick rulla vidare med bajs på golvet.

När Nyheter Idag ringer till Storstockholms lokaltrafik blir vi hänvisade till MTR som sköter driften av tunnelbanan. På deras presstjänst förklarar de att de inte känner till just den här händelsen, men berättar samtidigt att de har rutiner för att städa tunnelbanevagnar regelbundet.

Martin förklarade i telefon att han tycker ämnet är känsligt och att han inte vill figurera med efternamn i artikeln.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag