Näthat mot Glenn Hysén efter podd med Jimmie Åkesson

Glenn Hysén kritiseras för sitt senaste poddavsnitt. Foto: Flickr, Twitter
  • Lördag 30 jun 2018 2018-06-30
E-post 4256

GÖTEBORG Glenn Hysén har hamnat mitt i stormens öga efter podden med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. ”Sådana som du gör Sverige till ett sämre land. Kan du flytta härifrån?” skriver en av många besvikna lyssnare på mittbacksslegendarens Twitterkonto.

Den före detta landslagsstjärnan Glenn Hysén driver en populär podd tillsammans med Micke Målarn. Där intervjuar de kändisar, politiker och före detta sportprofiler.

Till det senaste avsnittet av Göttänna-podden tog de emot SD-ledaren Jimmie Åkesson. Samtliga partiledare har bjudits in, men hittills har bara Åkesson tackat ja.

– Jag hade ett ämne jag ville prata om och det var spel och spelberoende. Glenn ville prata om blåljuspersonal. Annars är det att vi vill möta människan bakom den yttre människan, säger Micke Målarn i början av poddcasten med Åkesson.

Efter det aktuella avsnittet har flera personer skrivit negativa kommentarer på Glenn Hyséns privata twitterkonto.


”Usch, varför står ni och gullar med en rasist? Jag trodde du hade bättre värderingar än så”, skriver en person på Twitter.

”Men va fan, Glenn! Hur fan kan du slå dig i lag med en nazist!”, skriver en annan.

”Nu sjönk du i mina ögon Glenn, att stå och le bredvid en kvinno hatare och rasist är extremt lågt gjort av dig”, skriver en tredje.

Hysén: ”Lyssna på podden bara”

Men alla kommentarer är inte negativa.

”Härligt att se hur du skiter i vad PK-Eliten säger, ha de gott Glenn!”, skriver en lyssnare.

Själv tar Glenn Hysén kritiken med ro:

”Lyssna på podden bara. Ha d gott”, svarar han en av hatarna.

Nedan följer ett axplock av reaktionerna:

Tidigare har Vänsterpartiets före detta partiledare Lars Ohly varit med i podden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag