Kommunalråd till angrepp mot SD efter att nattvandrare slagits ned och rånats

Nattvandrarnas ledare Mikael Olsson och Hörby kommunalråd Susanne Meijer är förbannade. Foto: Anna Ernius/Faksimil Facebook
  • Lördag 11 aug 2018 2018-08-11
E-post 2492

HÖRBY En nattvandrare på väg ut på sitt pass blev nedslagen och rånad i Hörby i Skåne. Nu ryter kommunalrådet Susanne Meijer till – mot Sverigedemokraterna och deras tidning Samtiden som rapporterar om händelsen.

Nattvandraren, en omtyckt och engagerad man i 40-års-åldern, var på väg till nattvandrarnas lokal för att hämta ut sin väst när han blev nedslagen och rånad på torget i Hörby.

– De hoppade på honom och han fick en smäll i ryggen så att det svartnade så att han ramlade i fontänen, berättade Mikael Olsson för Skånska Dagbladet.

– Det är skrämmande att man ger sig på någon som ställer upp på det här sättet. Man blir väldigt irriterad och förbannad, tillade Olsson.

Kommunalrådet till angrepp mot Sverigedemokraterna

Hörbys kommunalråd Susanne Meijer (S) blev också förbannad. Framförallt på Sverigedemokraternas nättidning Samtiden, som skrev om händelsen. I ett offentligt inlägg på Facebook skriver Meijer att ”Den tidningen vet mer än alla andra och gör hej vilt sina egna tolkningar. Allt för att ställa grupper mot grupper och med stor okunskap utnyttja tillfället som ges.”

Meijer tillägger att ”Jag anser det oacceptabelt att en av våra medborgare blev rånad och nedslagen enligt pressen. Men återigen drar Sd direkt igång med sin skrämseltaktik och trista tolkningar.”

Läs även: S-katastrofen ett faktum – SD utan konkurrens största parti i Sentio en månad innan valet (PLUS)

Susanne Meijer missnöje med pressen begränsas dock inte till Samtiden.

– Jag vill också vara så modig att säga att vi inte alltid haft lokalpressen med oss, sade hon till Aftonbladet i juni.

– Jag kanske kastar sten i glashus, men det är svårt att få ut vår politik om hur vi vill inkludera hela samhället. Där tycker jag att SD har fått för mycket gehör, menade Meijer.

Socialdemokraterna tog över styret i Hörby kommun 2014 i en koalition med Centerpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna. Susanne Meijer blev kommunalråd, och efterföljde  Lars Ahlkvist (M) som blev mycket omskriven när han beställde en stor väggmålning med sig själv avbildad som romersk legionär.

Sparkade VD och polisanmälde karikatyr

Även Meijers mandatperiod har kantats av kontroverser och skriverier. Skånska Dagbladet kunde i maj 2016 rapportera att Meijer mot regelverket tagit emot dubbla arvoden under två års tid. I mars 2017 sparkade Meijer det kommunala fastighetsbolagets VD efter uttalanden som Meijer ansåg stred mot kommunens värdegrund.  Samma månad polisanmälde Meijer elva personer för att de delat en karikatyr från Ledarsidorna.se. I November 2017 lämnade samtliga partier utom Socialdemokraterna den regerande koalitionen efter en konflikt om nedläggningen av ett äldreboende.

Men framförallt har skriverierna handlat om den ökande otryggheten i Hörby, som skakats av gängvåld och knarkuppgörelser. Efter att en tioåring sparkats ned och skenavrättats när han spelade det populära mobilspelet Pokemon Go var pojkens mamma kritisk till Meijers bemötande.

– Hon svarar inte på varken samtal eller mejl och ignorerar oss, sade mamman till Skånska Dagbladet.

Meijer avfärdade kritiken i en senare artikel i Skånska Dagbladet.

– Jag har inte negligerat eller försökt mörka eller på något sätt agerat för att inte ta detta på allvar, sade Meijer.

– Men sådant händer ibland och nu är det polisen som hanterar det här, påpekade hon också.

”Även svenskar involverade”

Enligt Meijer var det oroligt på byn, men hon ville inskärpa att ”Det är ju blandat och där finns svenskar också. Så man ska inte heller formulera att alla är flyktingar eller någon annan nationalitet. För där är även svenskar involverade.”

en tidigare artikel i den av Meijer hårt kritiserade Samtiden spekuleras i att våldet hänger samman med att den lilla kommunen Hörby, med sammanlagt cirka 15 000 invånare, har hela 22 HVB-hem, vilket tidningen jämför med betydligt större Kristianstad Kommun, som har 20 HVB-hem på 80 000 invånare.

Nyheter Idag har sökt Susanne Meijer för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag