Nazister åtalade för misshandel i Stockholm

Foto: Wikimedia commons
  • Torsdag 10 aug 2017 2017-08-10
E-post 9

STOCKHOLM Två medlemmar i den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen är åtalade för misshandel och olaga hot. Det var natten till den 21 maj som de åtalade oprovocerat pepparspreyade och hotade ett sällskap i centrala Stockholm, enligt polisens förundersökning.

Två medlemmar i den nazistiska organisationen, Nordiska motståndsrörelsen (NMR) åtalas för att ha oprovocerat attackerat ett sällskap i centrala Stockholm i maj, det uppger Dagens Nyheter.

De två medlemmarna består av en 27-åring och en 19-åring. 27-åringen misstänks för misshandel efter att ha sprutat pepparspray i ansiktet på en man, skriver Expo.

19-åringen åtalas för att ha hotat sällskapet.

De åtalade medlemmarna i NMR kommer från Eskilstuna och ingick i den grupp svenska nazister som avvisades från Norge för att de skulle deltagit i en demonstration.

Händelsen ska ha ägt rum natten mot den 21 maj när de åtalade ska ha närmat sig och attackerat sällskapet. Enligt förundersökningen ska attacken skett oprovocerat och polisen hittade vid visitering ett dolt knogjärn på 27-åringen.

Efter händelsen lämnade de åtalade platsen, de som blev utsatta för attacken följde efter de åtalade och kontaktade samtidigt polisen. 27-åringen åtalas för misshandel, brott mot knivlagen och vapenbrott. 19-åringen åtalas för olaga hot.

NMR:s medlemmar ligger bakom mord och omfattande våld mot oskyldiga människor. Under året har medlemmar från Nordiska Motståndsrörelsen åtalats för flera bombdåd i Göteborg, där bland annat en städare fick sitt ena ben bortsprängt. Organisationen har inte tagit på sig dådet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag