Neil Young kräver att Spotify tar bort hans musik – attackerar Joe Rogan

Neil Young i Oslo 2009. Bild: Per Ole Hagen/CC BY-SA 1.0
  • Tisdag 25 jan 2022 2022-01-25
E-post 660

Rockartisten Neil Young kräver att streamingtjänsten Spotify tar bort hans musik från plattformen, rapporterar Rolling Stone. Anledningen är att Joe Rogan – som poddar exklusivt för Spotify – och flera av hans gäster varit kritiska mot Covid-vaccineringen.

“Jag vill att Spotify får veta omedelbart IDAG att jag vill ha bort all min musik från deras plattform. De kan ha Rogan eller Young. Inte båda” skriver Young i ett öppet brev som publicerades på hans hemsida men sedan dess har raderats.

Läs även: Kontroversiella Alex Jones gästade poddkungen Joe Rogan

I brevet konstaterar Young att Rogan, som har omkring 11 miljoner spelningar per avsnitt, är världens största podcast och har ett stort genomslag. “Spotify har ett ansvar att begränsa spridningen av falsk information på sin plattform” menar Young.

Tidigare har 270 personer som sade sig vara läkare eller arbetade med medicin skrivit ett öppet brev till Spotify där de krävt att Spotify slutar sprida Joe Rogans podcastavsnitt om Covid-vaccin. Enligt Fox News var emellertid en majoritet av de som undertecknade brevet inte praktiserande läkare

Neil Young har tidigare fått sin musik borttagen från Spotify på grund av att han ansåg att ljudkvaliteten på plattformen är för dålig, men ångrade sig.

För närvarande ligger Youngs musik kvar på Spotify, där hans största hit ”Heart of Gold” har över 235 miljoner spelningar.

Läs även: Johannes Nilsson: Joe Rogans Spotifydeal kan bli en vändpunkt i kampen om yttrandefriheten

Läs även: BBC censurerar klassisk jullåt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag