Nordkorea sköt ännu en missil över Japan

Arkivbild. Foto: Youtube
Arkivbild. Foto: Youtube
  • Fredag 15 sep 2017 2017-09-15
E-post 9

NORDKOREA Nordkorea avfyrade tidigt på fredagen en missil som flög över Japan innan den slog ned i Stilla havet. Det rapporterar bland annat Reuters.

Vid sjutiden på morgonen, lokal tid, ljöd sirener över ön Hokkaido i Japan och folk fick varnings­meddelanden i sina mobiltelefoner om att söka skydd. Anledningen var att man i Japan upptäckt att Nordkorea avfyrat en missil i riktning mot landet.

Den nordkoreanska regimen hotade under torsdagen med att ”sänka” Japan och förvandla USA till ”aska och mörker” som hämnd för förnyade sanktioner. Därför togs missil­uppskjutningen på stort allvar bland japanerna.

Missilen fortsatte emellertid över Hokkaido och slog ned i Stilla havet, 200 mil öster om ön.

Tidigare i månaden misstänks Nordkorea, för första gången, ha detonerat en vätebomb. Vätebomber är en kraftigare fusionsbaserad atombomb som skiljer sig i konstruktion och grad av komplexitet från fissionsbaserade kärnvapen.

Vissa har ifrågasatt om Nordkorea verkligen lyckats utveckla vätebomber, men den amerikanska flygvapengeneralen John Hyten, som bland annat ansvarar för USA:s kärnvapenstyrkor, uppgav under gårdagen att det förmodligen är fallet.

– Jag antar att det var en vätebomb, sade han.

SE ÄVEN: Nordkorea har testsprängt en vätebomb

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag