Norsk polis jagar svensktalande nordafrikaner efter knivattack i Oslo

Foto: Wikipedia
  • Söndag 10 feb 2019 2019-02-10
E-post 921

OSLO Tre män stacks med kniv i centrala Oslo natten mot söndag. Nu pågår polisjakt på de misstänkta gärningsmännen som uppges vara två  svensktalande nordafrikaner, uppger NRK.

Norsk polis fick larm om ett bråk och en knivstickning i centrala Oslo strax efter klockan två natten mot söndag. När polis kom till plats fann man  en man i 30-årsåldern liggande på marken med livshotande skador. Mannen fördes till Ullevåls sjukhus där han vårdas.

Två andra män i 20-årsåldern hade fått lindrigare skador.

Norsk polis uppger att man har övervakningsbilder från det inträffade.

– Vi har fortfarande inte kommit i kontakt med någon av de misstänkta, så vi fortsätter att söka efter dem. Nu går vi igenom en stor mängd videomaterial vi hoppas ska ge oss en del ledtrådar, säger spaningsledare Tor Gröttum vid Oslo polisdistrikt till NRK.

Polisen går ut med signalement på de två misstänkta.

Den ene är en svensktalande smal man med nordafrikanskt utseende, ungefär 165 centimeter lång och klädd i svart luva och svart jacka. Enligt polisen kan han också fått skärskador.

Den andre mannen är också nordafrikan, runt 185 centimeter lång och var klädd i mörk jacka.

De knivskurna männen är tidigare kända av polisen men polisen kopplar inte det hela till någon särskild gängmiljö eller konflikt.

Orsaken till knivbråket var på söndagsmorgonen inte känt för polisen. Målsägandeförhör med de knivskurna männen ska hållas ”så fort som möjligt”, enligt Tor Gröttum.

Läs även: SVT utelämnade signalement på mörkhyad åldringsrånare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag