Nu svarar P4 Stockholm om ”swishhora”: ”Ytterst olämpligt”

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 28 dec 2019 2019-12-28
E-post 593

STOCKHOLM I P4 Stockholms morgonprogram gick programledaren till attack mot journalister som finansieras via Swish och kallade dem ”swishhora”. Nu säger en chef på kanalen att uttalandet var ”ytterst olämpligt”.

Under en diskussion om 2018 års nyord i P4 Stockholms morgonprogram på fredagen hånade programledaren Ola Gäverth journalister som finansieras via Swish. Gäverth ombads förklara vad en swishjournalist är.

– Någon som säger sig vara journalist och som inte tillhör ett mediehus men som tar in pengar, eh… via Swish alltså. Man tigger pengar helt enkelt för att få fortsätta och verka. Jag kallar dem ju swishhora, sade Gäverth.

Läs även: SD-toppar vill se Busch Thor som statsministerkandidat: ”Klart jag inte kommer säga nej”

– Det här är oftast åsiktsmaskiner som jag inte skulle kalla journalister utan debattörer i stället, fortsatte han.

På Facebook har nu P4 Stockholms programutvecklingschef Maud Johansson besvarat flera användare som har synpunkter på programledarens språkbruk.

”Nej, inte ok. Jag har pratat med de berörda idag, och de håller med om att det var olämpligt”, skriver Johansson till en person.

”Jag har svarat tidigare i tråden: och nej det är ytterst olämpligt. Det är inget redaktionen står bakom”, skriver hon till en annan.

Läs även: Busch Thor beredd att ”bistå” med att städa upp i SD

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag