Nu vädjar Ramberg: Låt de ensamkommande stanna

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0/FT Bild
  • Torsdag 24 sep 2020 2020-09-24
E-post 5603

Anne Ramberg går nu ut och stödjer ett upprop för amnesti åt ensamkommande migranter. Ramberg, som tidigare sagt att ”humanismen kräver faktiskt att man får göra avkall på sin välfärd”, kritiserade nyligen Migrationsverkets reduceringar i ersättningen till asyljurister.

Advokatsamfundets tidigare generalsekreterare vädjar nu om att folk ska skriva under ett upprop för amnesti åt ensamkommande migranter.

Bakom uppropet står vänsterorganisationen Skiftet, som menar att den ”omänskliga behandling” ensamkommande migranter ska ha utsatts för i Sverige motiverar att de får stanna i landet.

Läs även: Ramberg rasar när Migrationsverket minskar ersättning till asyljurister

Anne Ramberg har nyligen kritiserat migrationsverkets reducering av ersättningen till juridiska biträden i asylärenden, som hon menade utgjorde ”en allvarlig utveckling för de som söker skydd i Sverige”.

Men Ramberg har tidigare gjort sig känd för ett tidigare uttalande om att ”humanismen kräver faktiskt att man får göra avkall på sin välfärd”, med anledning av migrantkrisen 2015.

I ett förtydligande blogginlägg skrev Ramberg att ”alla får vara beredda att under en kortare eller kanske längre tid sänka sina krav”.

”Detta är givetvis ytterst beklagligt för våra många fattigpensionärer och andra efterställda grupper. Men i resursernas knapphet är det dessvärre en oönskad realitet”, skrev Ramberg vidare.

Läs även: Anne Ramberg om uppväxten på Östermalm: ”Mamma gick ju alltid när hon skulle gå till NK”

Läs även: Heberlein: Anne Ramberg bryr sig inte om de våldtagna kvinnorna

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag