Nu vill Elon Musk köpa hela Twitter

Bild: Steve Jurvetson/CC BY 2.0
  • Torsdag 14 apr 2022 2022-04-14
E-post 244

Teslas VD Elon Musk erbjuder sig att köpa hela Twitter för 54 dollar och 20 cent per aktie, rapporterar CNBC. Musk, som är världens rikaste man enligt Forbes och Bloomberg, har tidigare köpt 9,2 procent av Twitters aktier och blivit storägare i företaget.

Musk är själv en aktiv twittrare med över 80 miljoner följare, och hans tidigare aktieköp föregicks av en omröstning på Twitter, där Musk frågade sina följare om de ansåg att Twitter följer yttrandefrihetens principer.

Läs även: Elon Musk blir storägare i Twitter efter omröstning

Nu vill Musk gå vidare och ta över hela företaget. I ett brev till Twitters ordförande Bret Taylor skriver Musk att ”jag investerade i Twitter för att jag tror på dess potential att bli en global plattform för yttrandefrihet, och jag tror att yttrandefrihet är ett samhällsmässigt imperativ för en fungerande demokrati”.

Twitter har tidigare kritiserats för avstängningar av användare som anses bryta mot plattformens regler, där den mest kända användaren som stängts av är USA:s tidigare president Donald Trump.

Många twitteranvändare hoppas att Musks inflytande över Twitter kommer innebära att Trump tillåts återkomma till plattformen.

Läs även: Trump permanent avstängd från Twitter: ”Risk för ytterligare uppvigling till våld”

Läs även: Elon Musk utmanar Putin på strid man mot man

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag