Ny dejtingsajt för ”incels” – män som lider av ofrivilligt celibat

Foto: Skärmdump från #DateAnIncel
  • Tisdag 19 jun 2018 2018-06-19
E-post 72

USA ”Incel” är en förkortning för ”involuntary celibacy” och används som benämning för män som ingen tjej är intresserad av och som därför gror ett intensivt kvinnohat. Nu har det skapats en dejtingsajt för sådana män, något som ETC var först i Sverige att rapportera. 

Sajten heter #DateAnIncel och har som mål att para ihop tjejer med killar som lider av ofrivilligt celibat. Genom att skapa kärleksfulla relationer ska sajten ”reducera risker som plågar samhället”.

Riskerna som #DateAnIncel hänvisar till är att män som ofta nobbas av kvinnor i vissa fall utvecklar ett hat mot alla kvinnor och en känsla av att världen är orättvis. På nätet finns flera sajter och forum där incels kan prata med varandra om hur fel det är att andra får ha sex men inte de.

I vissa extrema fall kan ofrivilligt celibat leda till katastrofala konsekvenser. Nyhetssajten news.com.au listar en rad män från incel-rörelsen som har begått grova våldsdåd. Deras förebild är Elliot Rodger som i maj 2014 mördade sex personer i Isla Vista i Kalifornien. Innan dess hade han skrivit ett 141 sidor långt manifest om hur mycket han hatade kvinnor.

Nyheter Idag har inte kunnat nå företrädare för den nya dejtingsajten eller bekräftat sajtens legitimitet.

Läs även: Flygplansrunkare klädde av sig naken och tittade på porrfilm

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag