Ny livsfarlig stenkastning mot bil i natt – Ungdomar pekas ut

Mordförsök i Silkeborg idag. Mord i Odense igår. Montage: Nyheter Idag / Google maps
  • Måndag 22 aug 2016 2016-08-22
E-post 160

DANMARK Ytterligare en person kunde ha dött eller skadats svårt – bara dygnet efter att en tysk mamma miste livet – då Danmark drabbades av ett nytt fall av stenkastning från en motorvägsbro.

Enligt anmälan ägde händelsen rum vid midnatt, men först idag mottog polisen på Mitt- och Västjylland en anmälan om att sten kastades mot en bil från en motorvägsbro nära Silkeborg, ungefär tio mil från platsen för gårdagens vansinnesdåd där en kvinna dog efter att ett stenblock kastats mot en bil.

– Anmälaren är en vakt från Trafikverket som patrullerar den sträckan. Det är en avstängd motorväg som inte öppnat ännu, förklarar Mette Therkildsen, ansvarig för utredningen hos lokalpolisen i Silkeborg, för Ekstrabladet.

Vakten har beskrivit hur han fick syn på några unga människor uppe på en bro över motorvägen, och då han kör under bron kastas stenar mot bilen. Enligt vakten skall en av stenarna ha vägt uppåt tio kilo, och två andra stenar vägt ungefär ett kilo styck. Ingen av dem träffade dock bilen. När vakten tar sig upp till bron ser han fyra pojkar och två flickor, som han bedömer vara i 16-årsåldern. Dessa springer iväg och vakten hinner inte ikapp.

– Det här är livsfarligt. Vi såg det i Odense, där en tysk turist dog efter att en person kastade sten från en motorvägsbro, säger Mette Therkildssen till TV Midtvest.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag