Ny terrorattack i Turkiet – Minst 30 döda

Flera människor rapporteras döda i dagens terrorattack i Turkiet. Foto: Faksimil Youtube / Ruptly.tv
  • Lördag 10 okt 2015 2015-10-10
E-post 21

TURKIET På lördagen rapporterar flera medier om en terrorattack mot vänstergrupper i närheten av en tågstation i Turkiets huvudstad Ankara. Minst 30 personer har dödats och 126 personer skadats enligt nyhetsbyråer som Aftonbladet citerar. – Det var en massaker mitt i Ankara, säger Lami Ozgen, ordförande för den turkiska fackliga organisationn KESK till AP.

Flera medier rapporterar att ett nytt terrordåd skakar Turkiet där två explosioner i rad har krävt minst 30 människors liv. Hittills rapporteras att 126 personer ska vara skadade i attacken som ägde rum i huvudstaden Ankara i närheten av en järnvägsstation.

Tidningen Aftonbladet citerar flera källor som berättar att det är vänstergrupper och kurder som varit målet för attacken.

– Det var en massaker mitt i Ankara. Två bomber exploderade med mycket kort mellanrum, säger Lami Ozgen, ordförande för den turkiska fackliga organisationn KESK till AP.

Den 20:e juli i år ägde en annan terrorattack rum i Turkiet i staden Suruc, nära gränsen till Syrien och staden Kobane. Även i den attacken var det socialister och kurder som var målet, där 33 personer dog och 104 personer skadades. Terrorstaten ISIS tog på sig ansvaret för den attacken dagen efter den inträffat.

Den ryska nyhetsbyrån Ruptly publicerar dramatiska videobilder i anslutning till attacken. Flera människor ligger skadade på marken och det är kaosartade scener när sjukvårdspersonal ska omhänderta personer som fallit offer för terrordådet.

Nedan ser du de dramatiska bilderna från Turkiet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag