Ny undersökning: En miljon kunder hotar lämna Nordea efter Finlandsflytten

Foto: Flickr
  • Fredag 22 sep 2017 2017-09-22
E-post 190

SVERIGE Enligt en ny undersökning från Inizio överväger cirka en miljon kunder att lämna Nordea till förmån för en annan bank. Detta kommer efter Nordeas beslut att flytta sitt huvudkontor till Finland, något som upprört många kunder.

Över en miljon svenska kunder överväger att lämna Nordea. Efter att storbanken valde att flytta sitt huvudkontor till Finland har många kunder blivit upprörda, det uppger SvD Näringsliv.

Enligt en ny undersökning från Inizio överväger 39 procent, av de som tycker att det var dåligt av Nordea att flytta sitt huvudkontor, att byta bank. Mätningen bygger på 1100 intervjuer bland kunder hos storbanken. Mätningen visar även att över hälften av kunderna hos Nordea har fått minskat förtroende för banken.

Enligt Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, kan det här komma att spela en stor roll för Nordea.

– Man tappar säkert affärer, och man kommer säkert inte vinna några heller. Det visar att det finns stort engagemang i frågan. Om det leder till något så hoppas jag att det leder till större konkurrens, säger Joakim Bornold, till SvD Näringsliv.

Joakim Bornold menar att Nordea, och andra svenska banker, måste börja lyssna på sina kunder. Han menar även att framöver kommer det bara bli lättare att byta bank och därför kommer konkurrensen bli hårdare. Om andra banker väljer att lyssna noggrannare på sina kunder kan det komma att stå Nordea dyrt.

Flera fackförbund meddelade att de byter från Nordea efter beskedet om flytten. Handels och Kommunal uppgav att de lämnar Nordea som kunder. Även Transport och LO ser över sina möjligheter att byta bank.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag