Nya bilbränder i södra Stockholm

En brinnande bil släcks av räddningstjänsten vid ett dagis i Hallunda. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 6 nov 2016 2016-11-06
E-post 275

STOCKHOLM Natten mot söndagen inträffade en rad nya bilbränder i södra Stockholm. I såväl Tullinge som Hallunda och Norsborg, samtliga orter inom Botkyrka kommun, brann det bilar under lördagskvällen. Och på morgonkvisten kom en eftersläntare i Rågsved där ännu en bil stod i brand.

Den första bilbranden fick räddningstjänsten larm om vid halv niotiden. Då brann en personbil i Norsborg i Botkyrka kommun vid Balders väg. När Nyheter Idag anländer till platsen finner vi en brandskadad svart Audi på en parkering. En stund senare, klockan 22.24 på lördagskvällen får räddningstjänsten larm om att en skåpbil brinner i närheten av Önnemovägen i Tullinge.

Och tjugo minuter över ett på natten mot söndagen kommer nästa larm. Då står en mindre skåpbil i brand vid en förskola i Hallunda, vid dagiset Prästkragens parkering. När Nyheter Idag anländer till platsen arbetar rädddningstjänsten med att släcka bilen samtidigt som polis närvarar vid platsen.

Klockan 07.30 på söndagsmorgonen kom en eftersläntare. Då larmades räddningstjänsten till en bilbrand mellan Bäverdammsgränd och Bjursätragatan i Rågsved. På polisens hemsida står att ett vittne sett tre män slagit sönder rutor på flera bilar, dragit ut saker och tänt eld på detta. En polispatrull på plats konstaterar att tre bilar har rutorna krossade och brinner.

En av polisens hundpatruller har sökt efter gärningsmännen, men utan resultat. Gärningsmännen ska ha lämnat platsen till fots i riktning mot Bäverdammsgränd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag