Nya bilbränder på måndagen – Både Malmö och Stockholm

Video: Nyheter Idag
  • Måndag 19 sep 2016 2016-09-19
E-post

SVERIGE Bilbränderna fortsätter och fram till klockan 23 på måndagskvällen har minst fyra bilar brunnit i Malmö och två bilar i södra Stockholm. Under söndagen brann det tio bilar i Malmö och samma natt brann det vid upprepade tillfällen i Botkyrka kommun.

Klockan 20.54 på måndagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om en bil som stod i brand på en parkering i Fittja centrum i södra Stockholm. När Nyheter Idag anländer till platsen kan vi konstatera att en bil redan är övertänd och att det ryker från en annan bil parkerad 50 meter ifrån, men på samma parkering. Den rykande bilen hade släckts med handbrandsläckare och en fönsterruta var krossad.

Även under natten mot måndagen brann det bilar i södra Stockholm, då i Alby som ligger intill Fittja. Efter att brandkåren först släckt en nyare mercedes kom samma bil att brinna igen bara timmar senare. Nyheter Idag har talat med polisens vaktahavande befäl Nicklas Mattsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral och han är uppgiven.

– Alltså det brinner ju bilar, det har det gjort i många år, säger Mattsson med en suck i telefonen.

Och klockan 22.53 kom samma larm igen, än en gång brinner en bil på parkeringen i Fittja centrum. Samtidigt rapporterar Aftonbladet att det brunnit fyra bilar på 40 minuter i Malmö. Där har polisen lyckats gripa fyra personer som färdats i en bil och som kan sättas i samband med bilbränderna i staden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag