Nya uppgifter ikväll – ”SD har förberett två presskonferenser”

Här ser vi Mattias Karlsson med sällskap inför Åkessons tal. Foto: Sven Pernils / Nyheter Idag
  • Måndag 1 dec 2014 2014-12-01
E-post 146

STOCKHOLM Nu kan Nyheter Idag avslöja att Sverigedemokraterna håller tätt hela vägen fram till presskonferensen. – Två presentationer inför imorgon har förberetts, med två olika slutsatser, uppger en källa i partitoppen för Nyheter Idag.

Imorgon ska det defintiva belsutet kommuniceras på en presskonferens om hur Sverigedemokraterna väljer att göra. Nyheter Idag har tidigare berättat att partiledningen söker internt mandat för att löpa linan ut och fälla regeringen. Nu pekar ytterligare omständigheter för att det också kan bli det beslut som avgör budgetomröstningen. Men det är långt ifrån säkert.

– Det har författats PM med motstridiga uppgifter under resans gång. Även två presentationer inför imorgon har förberetts, med två olika slutsatser, skriver källan i ett sms till Nyheter Idag under måndagskvällen.

Rykten om att Karlsson och Jomshof vill fälla

Samtidigt kan Nyheter Idag avslöja att det går ett rykte hos riksdagsledamöterna om att tillförordnad partiledare Mattias Karlsson är inställd på att fälla regeringen. Men som mycket annat i det politiska spelet kan det vara en rökridå för att kontrollera vilken information som ”läcker” ut till pressen.

Richard Jomshof har sagt att Mattias Karlsson vill fälla, säger en källa med mycket god insyn i partitoppen.

Men även om tillförordnad partiledare Mattias Karlsson lutar åt att rösta för alliansens budget är beslutet bredare än så. Frågan är den hittills mest avgörande i Sverigedemokraternas historia varför en bred förankring krävs i partiet.

– Det är mer splittrat i riksdagsgruppen. Det finns ett gäng där som inte är lika säkra som Jomshof och Karlsson, förklarar källan i telefon.

Imorgon väntas Sverigedemokraterna meddela under en presskonferens om de kommer fälla regeringen. Den presskonferensen kommer ske på eftermiddagen och ledamöter i riksdagen som Nyheter Idag varit i kontakt med räknar med att det defintiva beslutet kommer kommuniceras internt strax innan presskonferensen börjar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag