Nyanlända flyttar in i tidigare äldreboende

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Torsdag 5 Dec 2019 2019-12-05
E-post 1923

STOCKHOLM Lokalerna på äldreboendet Dianagården på Östermalm ansågs inte hålla måttet och de boende fick flytta ut. Efter en renovering är det nu åter dags för inflyttning – den här gången av så kallade nyanlända invandrare.

Vård- och omsorgsboendet Dianagården på Östermalm i Stockholm stängdes hösten 2018 efter att Arbetsmiljöverket dömt ut lokalerna som olämpliga. De sex personer som bodde där vid stängningen erbjöds platser på andra boenden, rapporterar Stockholm Direkt.

Sedan dess har byggnaden renoverats för att bli ett genomgångsboende för nyanlända. På måndagen fick ett tiotal av de nya hyresgästerna flytta in och det kommer att komma fler under de närmaste veckorna.

Drevkarlen, som boendet nu heter, har 48 lägenheter och samtliga kommer att vara singelhushåll. Men planen är att de nyanlända bara ska bo där tillfälligt, fram till december nästa år. Sedan ska lokalerna byggas om igen för att bli ett seniorboende med aktivitetscenter.

Läs även: Bröt sig in i villa – lämnade äldre man ensam, bunden och på väg att förblöda

Läs även: Familjeföretaget: Att lura och stjäla från äldre

Läs även: Facket larmar – anställda på äldreboenden kan inte ordentlig svenska

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag