Nybyggd fritidsgård i Tensta i brand – Polisen utreder misstänkt mordbrand

Den nybyggda fritidsgården skulle precis invigas. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 31 aug 2016 2016-08-31
E-post 69

STOCKHOLM Ett stort pådrag med räddningstjänst och polis tvingades rycka ut till en nybyggd fritidsgård i Hjulsta som tillhör den norra Stockholmsförorten Tensta. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

Larmet kom klockan 22.21 berättar vakthavande befäl Mats Almqvist vid Stockholmspolisens regionledningscentral. När Nyheter Idag anlände till platsen var ett område runt skolan avspärrat av polis och ett stort antal brandmän arbetade vid skolan.

– Det har brunnit i en nybyggd lokal som var ämnad att bli fritidsgård. Man släckte på plats klockan 22.50 och vi inledde förundersökning klockan 22.10, säger Almqvist.

Ännu finns inga uppgifter om vad som orsakat branden, men polisen utreder om den har startats med uppsåt. Förundersökningen är rubricerad som mordbrand.

– Vi har inga konkreta omständigheter som talar för någonting i nuläget utan teknisk undersökning måste vi ha innan vi kan gå vidare i ärendet och för att vi ska få till det måste vi inleda förundersökning. Då har man valt mordbrand i det här fallet.

Platsen är avspärrad och bevakad natten mot onsdagen. Enligt uppgifter till Nyheter Idag skulle den nybyggda fritidsgården nyligen invigas. Uppgifter gör även gällande att viss irritation uppstod när poliser på platsen filmade människor i området intill skolan, men ingen social oro ska ha rapporterats.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag