Nyheter Idag förändras

Chang Frick, ägare och grundare av Nyheter Idag.
  • Måndag 1 apr 2024 2024-04-01
E-post 0

Efter tio år kommer Nyheter Idag göra ett uppehåll, samtidigt som ett antal förändringar sker i bakgrunden. Detta av flera anledningar.

När Nyheter Idag startade för tio år sedan såg både det mediala och politiska landskapet helt annorlunda ut.

De borgerliga partierna var fortfarande rörande eniga med de rödgröna partierna om att massiv invandring var en sund samhällsinvestering, och det enda parti som motsatte sig detta narrativ behandlades som paria både i medier och riksdag.

Idag har detta ändrats radikalt. De partier som fortfarande vill se en stor och kravlös invandring kan räknas på ena handens fingrar – med god marginal – samtidigt som mainstream-medier i allt högre grad rapporterar om de problem som invandringen fört med sig.

Konkurrensen bland de alternativa medierna har dessutom blivit hårdare, med nya sajter, oräkneliga poddar, youtube-kanaler och substack-sidor.

Nyheter Idag i sin nuvarande form uppfyller helt enkelt inte det behov som sajten en gång i tiden gjorde. Samtidigt kan vi se tillbaka på ett antal avslöjanden, intervjuer och längre reportage som påverkat medie-Sverige för en lång tid framöver.

– De målsättningar som fanns när vi startade har med råge uppfyllts. Vi kunde inte där och då drömma om vilket genomslag en liten sajt skulle komma att få. Och det är inget jag säger för att det ska låta bra, utan det är verkligen så, säger grundaren Chang Frick.

Han säger att det ”finns en idé” om vad Nyheter Idag ska vara i framtiden, en idé som växt fram under det senaste året. En del arbete är påbörjat, det handlar om tekniska delar som betalvägg och användarupplevelse och sidans design.

– Men det viktigaste är trots allt innehållet. Idag finns inte samma kontrast längre mellan ”alternativa medier” och ”gammelmedier”. Relevansen, eller vad jag ska kalla det, hittar vi någon annanstans.

Men mer detaljerad än så vill inte Frick vara.

– Det är farligt att lova en massa saker. Det är bättre att arbeta i lugn och ro, sedan får innehållet tala för sig självt.

Preliminärt kommer nyhetsuppdateringen vara irreguljär under några veckor. Allt innehåll på sajten finns kvar och prenumeranter har fortsatt tillgång till allt material bakom betalvägg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag